{ "title": "İnsan Hücresi", "image": "https://www.hucreler.gen.tr/images/insan-hucresi.jpg", "date": "19.01.2024 21:17:35", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
İnsan hücresi, insanın canlılık özelliklerini korumasına sağlamakta olan yapı, görev açısından insan vücudunda bulunan en küçük parça olarak bilinmektedir. İnsan hücreleri atomların moleküller oluşturmasıyla insan vücudunda bu yapıların oluşumunun sağlanmasıyla insanın en ufak yapı taşlarının oluşmasını sağlayan hücreler meydana gelmektedir. İnsan hücreleri yapıları itibariyle vücutta aynı görevleri yerine getirmekle yükümlü olmaktadırlar fakat bulunmuş oldukları dokulara bağlı olarak yerine getirilmesi gereken fonksiyonların özelliklerine göre insan hücrelerinin görev alanları değişme gösterebilmektedir. Bütün canlılar oluşu itibariyle birden çok hücrenin meydana gelmesiyle ortaya çıkmışlardır. İnsan vücudunda bulunmakta olan hücrelerin çoğalmasına bağlı olarak insan vücudunda yeni hücrelerin meydana gelmesi sağlanmaktadır. Bu sayede insan hücresi sürekli olarak kendini yenileme gösterir, sürekli olarak çoğalma eğilimi içerisinde kendilerini yenileyerek daha gelişmiş olan hücrelerin oluşmasına ortam oluşturur.

İnsan hücresi oluşumu itibariyle kişilerin anne karnına düşmesiyle birlikte oluşmaya başlamaktadır. Bu süreç içerisinde anne karnında olan bebeğin büyümesi, gelişmesi insan hücrelerinin fonksiyonlarını yerine getirmesiyle gerçekleşme gösterir. İnsan hücrelerinin fonksiyonlarını yerine getirmesiyle anne karnında olan bebeğin büyüme aşaması sağlanır ve bu süreci tamamladıktan sonraki aşamada bebeğin anne karnından çıkması belirir. Bu aşamadan sonra insan hücresi vücutta oluşmaya başlayarak bu hücrelerin de çoğalmaya başlamasıyla birlikte hücrelerin gelişimi sağlanır. İnsan hücresi kişilerin yaşamlarında ihtiyaç duymuş oldukları her şeyin yerine getirilmesinde önemli bir yer tutmaktadır. İnsan hücrelerinin fonksiyonlarını yerine getirmesiyle insanlar her türlü ihtiyaçlarını karşılarlar. İnsan hücresinin işlevsel olarak vücut siteminde birçok görevi bulunmaktadır. Bu görevler arasında insanların vücut gereksinimi olan boşaltım sisteminin çalışmasını insan hücresi aracılığıyla sağlar, insanların üreme gerçekleştirebilmeleri için hücrelerin oluşumu gerekmektedir, hareket edebilmemiz için insan hücresinin var olması gerekmektedir ve daha birçok fonksiyonların yerine getirilmesinde insan hücresinin birçok özelliği söz konusu olmaktadır.

İnsan hücresi sürekli olarak yenilenme, ayriyeten sürekli olarak çoğalma içerisindedir. İnsan hücrelerinin var olması kişilerin vücutlarında meydana gelen herhangi bir yaralanmada bu hücrelerin devreye girmesiyle birlikte hasar gören vücut bölgesinin hızlı bir şekilde onarılması sağlanır bu sayede hasar alan bölge ivedilik ile eski halini almış olur. Hücrelerin insan vücudunda bulunması kişilerin bütün vücut fonksiyonlarını kontrol altına alınmış olmasını belirtmektedir. İnsan hücrelerinin insan vücudunda olmaması kesinlikle söz konusu dahi olamaz. İnsan hücrelerinin insan vücudunda işlevselliğini kaybetmesi bu hücrelerin insan vücudunda yavaş yavaş yok olmasıyla birlikte bu hücrelerin fonksiyonlarını yitirmiş olduğu insan vücudu bölgesinde kalıcı hasarlar oluşacak olup bu hücrelerin yok olmasına bağlı olarak o bölgede hücre yenilenmesi olmamasıyla birlikte kişilerin vücudunda sakatlıklar, işlevsel özelliklerin kalıcı olarak kaybedilmesi meydana gelecektir. İnsan hücresi bu hususta insan vücudunda gerçekleştirmiş olduğu işlevlere göre oldukça önemli bir belirti göstermektedir. Bu hücrelerin insan vücudunda yok olması demek kişilerin yaşamları boyunca vücutlarında belirli problemlerle karşı karşıya gelecekleri anlamını taşımaktadır.
" } ] }