{ "title": "Lenfomada Kök Hücre Nakli", "image": "https://www.hucreler.gen.tr/images/lenfomada-kok-hucre-nakli.gif", "date": "20.01.2024 16:03:36", "author": "kaan ketenci", "article": [ { "article": "
Lenfomada Kök Hücre Nakli, Lenfomalı olan hastalarda, hastalığı tedavi amacıyla geliştirilen kök hücre naklinin adıdır. Lenfoma ise kan kanserinin bilimsel ve tıbbi adıdır. Lenfoma iki çeşitte gözlemlenir.
Hodgkin Lenfoma,1832'de Thomas Hodgkin tarafından bulunuğu için ismiyle anılmaktadır. Bu lenfoma türünde öncelikle lenf bezleri şişer ve bu hastalık lenf nodları arasında yayılarak lenf sistemini işlemez hale getirir.

Hodgkin dışı Lenfoma ise Hodgkin Lenfomasını içermeyen kan kanseridir.

Lenfoma hastalığında, tedavi olarak, hastalığın seyrine göre birçok yöntem kullanılmaktadır. Yöntemler, tümörün büyüklüğü, hastanın yaşı, diğer sağlık sorunları göz önüne alınarak belirlenir. En yaygın Lenfoma tedavileri arasında Radyoterarapi, Kemoterapi ve hemapoietik kök hücre tedavileri yer alır.

Radyoterapi ve Kemoterapinin kanseri durdurmadığı görülürse, bir diğer alternatif tedavi şekli olarak kök hücre tedavisi ele alınır. Lenfomada Kök Hücre Nakli ile bu kanseri taşıyan bireylerin her geçen gün tedavi şansları artmaktadır. Bilimsel araştırmalar da Lenfomada Kök Hücre Naklinin önünü açmakta, her geçen gün yeni sonuçlar elde edilmektedir.

Kök hücre, vücutta yer alan tüm hücrelerin en basit ilk ve ilkel hali olduğundan, yani kökeni olduğundan tüm hastalıklara karşı umut olabiliyor. Çünkü kök hücreler, kendini hızla yenileyebilme yeteneğine sahip olduğundan kanseri yenme şansı yüksek olan hücrelerdir. Halk arasında kemik iliği nakli olarak bilinse de aslında doğrusu kök hücre naklidir. Lenfoma hastalarında da Lenfomada Kök Hücre Nakli ile kanserden kurtulma şansı vardır.

Hastanın ailesinden ve yakın akrabalarından uygun kişiler, kök hücre tedavisi için kemik iliği naklinde hasta için önemlidir. Özellikle Lenfomada kök hücre nakli, hastalığın ilerlerdiği ve kemoterapinin kanseri durdurmadığı durumlarda çok önemlidir.

Lenfomada Kök Hücre Nakli, diğer kanser türlerinden farkı olarak, çok daha büyük bir başarı oranına sahip. Diğer kök hücre nakilleriyle kanserli bireylerin yaklaşık 4'te biri iyileşebilirken, bu oran Lenfomalı bireylerde kök hücre nakliyle %50-60 gibi yüzdelere çıkıyor.

Lenfomada Kök Hücre Nakli, gün geçtikçe Lenfoma hastalığı için büyük umutlar doğurmaktadır.
" } ] }