{ "title": "Orak Hücre", "image": "https://www.hucreler.gen.tr/images/ortak-hucre.jpg", "date": "20.01.2024 06:22:05", "author": "dursun fırat tuğlu", "article": [ { "article": "Oral hücre, hastalığı genellikle genetik ailenden geçen bi hastalıktır. Kesinlikle bulaşıcı bir hastalık türü değildir. Anne ve babamızdan yakın akrabalarımızdan irsi yolla geçer. Öldürücü bir hastalık değildir. Ama kendimize iyi bakmamız iyi beslenmemizi gerektiren bi hastalık türüdür.

Belirtileri: Genellikle kansızlıkla başlar (Yorgunluk halsizlik uyku hali bitkilik ve devamlı oturma hissi). Genellikle gözlerde ve deride sarılık, kalp çarpıntısı (Taşı kardi) baş dönmesi akabinde bayılma, idrara sık sık çıkma nefes almada zorluk çekmek gibi.

Kemiklerde: Genellikle bacaklarda ve kollarda şiddetli ağrılar oluşur. Ağrılar çoğunlukla aniden gelir ve 5-6 gün sürer. Ağrılı bölgede kızarıklık ve şişlikler oluşur. Ağrılarınız geçtiğinde kızarıklıklarınız ve şişkinliğiniz gider.

Beyin: Durup dururken hiçbir şey yokken konuşmama, uyuşukluk, halsizlik, iştahsızlık, dalıp gitmek, beyin enfatüsü veya felç geçirme riski yüksektir.

Böbreklerde: Böbrek yetmezliğine sebep olur. Şiddetli böbrek ağrıları meydana gelir.

Kronik evrede gelişim sürecini etkiliyerek çocuklarımızın gelişimini büyük ölçüde engeller.

Şikâyetler: Büyük çoğunlukla halsizlik, yorgunluk, bitkinlik, uyku hali iştahsızlık idrarda ve deride sararma ateşlenme vücutta ve eklemlerde kızarıklık ve şişkinlik, görmede bulanıklık, görmede zorluğu çekmek, idrar yaparken kan gelmesi, aniden hiçbir şey yokken şiddetli ağrılar.

Alınması gereken önlemler: Özellikle kendimize iyi bakmamız beslenmemize dikkat etmemiz protein ağırlıklı beslenmemiz gerekmektedir. Bu arada sürekli spor yapmamız lazımdır.
" } ] }